Natte voeten

Tuinontwerp & Realisatie

Ontwerp
FLOW | Tuinarchitectuur & Realisatie

Realisatie
FLOW | Tuinarchitectuur & Realisatie

Welkom bij het tuinproject ‘Natte voeten’ Een tuin waar verhoogde betonelementen, moerasachtige beplanting en dolomiet samenkomen om de buitenruimte een avontuurlijke uitstraling te geven!

Deze tuin is ontworpen met oog voor detail en functionaliteit. Door het gebruik van verhoogde betonelementen, roestvrijstalen looproosters en dolomiet creëren we een unieke en natuurlijke rauwe sfeer die zorgt voor een bijzondere beleving in uw tuin. Deze materialen combineren duurzaamheid met een modern design, waardoor uw buitenruimte een stijlvolle en avontuurlijke uitstraling krijgt.

Een uitdaging die we in dit project zijn aangegaan, was het waterproblematiek veroorzaakt door een zware compacte leemlaag. Door slimme ontwerpkeuzes hebben we deze uitdaging weten om te vormen naar watervreugde. Lage plantzones met moerasplanten zijn strategisch geplaatst, zodat ze onderwater komen te staan na een hevige regenbui. Dit geeft niet alleen een extra dimensie aan de tuin, maar zorgt ook voor een levendige en dynamische omgeving voor zowel de tuin als zijn bewoners.

Het water wordt op een natuurlijke wijze geïnfiltreerd op locatie, waardoor we duurzaam omgaan met regenwater en bijdragen aan een gezonde en duurzame waterhuishouding in de tuin. Deze innovatieve aanpak zorgt voor een unieke en boeiende tuinervaring die zowel esthetisch als functioneel is. 

MAAK EEN AFSPRAAK